Източник, кадър и видео: bgonair.bg16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие

...
Източник, кадър и видео: bgonair.bg16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе участие
Коментари Харесай

Момиче от Добрич с реален шанс да стане първата българска космонавтка

Източник, кадър и видео: bgonair.bg

16-годишната Татяна Иванова от Добрич взе присъединяване в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият образователен галактически лагер в света.

След него се подрежда Space Camp Turkey в Измир, който младата госпожица посети предходната година и се завърна с орден за водачество. 

Татяна Иванова, дружно с нейния отбор, са взели участие в три задачи като последната е била до Марс и е продължила 3 часа. 

Отборът на Татяна " Team Isidis " се е преборил за купата на командирите, а тя е била удостоена с премията " Крилата на академията ", която се връчва единствено на най-изявилите се лагерници.

Преди година репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков ни срещна с това момиче, което даде обещание да стане първата българска космонавтка. Татяна има няколко тетрадки със стъпки, през които би трябвало да премине, с цел да реализира фантазията си.

Една от задачите на 16-годишното момиче от Добрич е да лети до Марс през 2033 година.

Участието ѝ в Space Camp в Турция и Съединени американски щати е потвърдило, че българите има какво да дадат за галактическото развиване на света. По време на галактическата си седмица в Алабама Татяна още веднъж минава през редица тествания и нови познания.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки положителни хора. В Съединени американски щати пък не били чували за страната ни, само че Татяна от Добрич им разказала...

Заедно с другите деца от Центъра за творечско образование, Татяна възнамерява среща с държавните мъже, с цел да ги убеди, че страната ни би трябвало да бъде част от Европейската галактическа организация.

 


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР